Brynt smör

Brynt smör

När smör bryns får det en nötig smak. Använd gärna en termometer - vid 155 grader är smöret färdigt. Vispa hela tiden så att mjölksockret och proteinet inte bränner fast.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (18 st)

Mitt betyg:

Brynt smör

När smör bryns får det en nötig smak. Använd gärna en termometer - vid 155 grader är smöret färdigt. Vispa hela tiden så att mjölksockret och proteinet inte bränner fast.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Lägg smöret i en kastrull och smält det på hög värme. Fortsätt värma smöret under vispning tills det har en gyllenbrun färg och nötig doft. Det är viktigt att vispa så att inte mjölksocker och proteiner bränns. Använd gärna en termometer. Smöret är perfekt brynt vid 155°. Ta av från värmen och häll över i en bunke eller kyl kastrullen snabbt i vattenbad.

Tips:

Allt av det brynta smöret ska användas och inget hälls bort.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 1455 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 1 g
  • Fett: 164 g
Skriv ut