Ost

Ost är ett uppskattat och viktigt livsmedel i Sverige och i många andra länder. Våra klassiska svenska hårdostar Präst, Svecia och Herrgård har vi tillverkat så länge Arla har funnits.

På senare år har Arlas ostsortiment utökats med ekologiska ostar, ostar med lägre fetthalt och nya goda hårdostar som Grevé, Wästgöta Kloster och Billinge. Hårdost är fortfarande favoriten men vi ser också att intresset för dessertostar ökar. Arla har ett brett sortiment av olika ostar – från krämiga dessertostar till färdigrivna matlagningsostar. Här finns något för alla tillfällen!

Arla Ko® Ost

Våra svenska ostklassiker bär på traditioner från 1200-talet. Tillverkningen sker i Sverige och de görs på 100% svensk mjölk. Det är den röda kon en garanti på.

Läs mer

Arlas produktskola

Så gör vi ost

Hårdost, riven ost, dessertost och färskost – det finns många olika sorters ost. För att göra 1 kilo ost krävs 10 liter mjölk. Här förklarar vi hur det går till på ysteriet när ostar tillverkas.