Mandelbiskvier

40 min Efterrätt Fika
Frysbar
Mandelbiskvier

Mandelbiskvier gör du lätt själv och de passar perfekt till glass, fruktsoppa, kräm eller som tilltugg till kaffet.

Ingredienser

Mandel
100 g
Strösocker
1½ dl
Äggvita
1

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Mal eller mixa mandeln till ett fint mjöl. Blanda med socker och äggvita till en smidig smet.
  • Spritsa eller klicka ut smeten i små toppar på en plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 10-12 min.
Markera receptet som tillagat

Gör gärna Rabarbersemifreddo med dina egna Mandelbiskvier

Näringsvärden, per st

Energi:

11 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0,2 g
Protein: 7,4 % 0,2 g
Fett: 40,5 % 0,5 g
Kolhydrater: 52,1 % 1,4 g
https://www.arla.se/recept/mandelbiskvier/