Tacopaj
1 tim 5 min
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Middag
Frysbar
•

En het och god tacopaj med köttfärs och ost. Servera med svalkande gräddfil, krispiga tacochips och grönsallad.
Visa den {klassiska} variantenIngredienser
Svenskt Smör från Arla®
|
150 g |
---|---|
Vetemjöl
|
3 dl |
Paprikapulver
|
1 tsk |
Vatten
|
2 msk |
Fyllning:
Nötfärs
|
500 g |
---|---|
Svenskt Smör från Arla®
|
1 msk |
Taco kryddmix à ca 28 g
|
1 påse |
Vatten
|
1 dl |
Arla Köket® Lätt crème fraiche paprika & chili
|
2 dl |
Arla Köket® Lätt crème fraiche
|
2 dl |
Körsbärstomater
|
150 g |
Skivad inlagd jalapeño
|
1 dl |
Arla Köket® Riven ost texmex
|
1½ dl |
Paprikapulver
|
1 tsk |
Till servering:
Arla Ko® Gräddfil
|
3 dl |
---|---|
Majschips el tacochips
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Vill du ha en lite mildare kryddning kan du minska mängden smaksatt crème fraiche med 1 dl och öka motsvarande mängd naturell crème fraiche. Yellow chili kan bytas mot green jalapeño.
Näringsvärden, per port inkl tillbehör
Energi:
790 kcal
Näringsvärden per port inkl tillbehör | |
---|---|
Protein: | 28 g |
Fett: | 55 g |
Kolhydrater: | 45 g |

