Tacopaj med sötpotatis och grönsaker

Tacopaj med sötpotatis och grönsaker

1 tim Buffé
Sätt guldkant på fredagsmyset genom att samla höstens skörd i svenskarnas favorit – tacopaj. Här i en vegetarisk variant.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Hacka ihop smör, mjöl, kvarg och salt till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en ugnssäker form, ca 30 cm i diameter. Låt stå i kyl 30 min. Sätt ugnen på grill 225°.
  • Skala och skär lök och grönsaker i mindre bitar. Lägg dem på en plåt, ringla över smör-&rapsolja och strö över salt och kryddor. Grilla ca 15 min tills grönsakerna har fin färg, rör om då och då.
  • Ändra till över- och undervärme i ugnen. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min.
  • Häll av ev vätska från grönsakerna och lägg dem i pajskalet. Blanda samman crème fraiche, kvarg, tacokrydda och chilisås. Bred ut blandningen över grönsakerna.
  • Lägg på ost och tomater. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min tills pajen har fått fin färg. Servera med en sallad.
Klart!
Tips:

Tärna, koka och frys in rotfrukter som mjuknat. Gott i grytor och soppor.

Energi:

535 kcal

Protein: 10 g
Kolhydrater: 42 g
Fett: 37 g

Ingredienser

Pajdeg
75 g
Vetemjöl
3 dl
½ dl
Salt
½ tsk
Vatten
3 msk
Fyllning
Rödlök
1
Zucchini, ca 300 g
1
Sötpotatis, ca 300 g
1
Paprikor i olika färg
2
2 msk
Salt
1 tsk
Torkad oregano
1 tsk
Svartpeppar
½ tsk
Topping
2 dl
4 msk
Taco kryddmix
½ påse
Chilisås
2 msk
1½ dl
Kvist körsbärstomat
1