Sydfransk fiskgryta
30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
En riktig färg- och smakfest. Variera med den fisk du får tag i eller som är aktuell för säsongen.
Ingredienser
|
Saffran
|
1 kuvert |
|---|---|
|
Apelsin
|
1 |
|
Bananschalottenlökar
|
3 |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Morötter
|
3 |
|
Fänkål
|
1 |
| 2 msk | |
|
Fänkålsfrön
|
1 msk |
|
Torkad timjan
|
1 tsk |
|
Tomatpuré
|
2 msk |
|
Vitt vin
|
2 dl |
|
Skaldjursfond
|
2 msk |
|
Vatten
|
1 liter |
|
Krossade tomater
|
400 g |
|
Torskrygg
|
300 g |
|
Lax
|
300 g |
|
Färska blåmusslor
|
1 kg |
|
Salt och svartpeppar
|
|
|
Färsk timjan
|
1 kruka |
Rouille:
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|---|---|
|
Formbröd
|
2 skivor |
|
Vitvinsvinäger
|
1 tsk |
|
Saffran
|
1 pkt |
|
Cayennepeppar
|
1 krm |
|
Majonnäs
|
1 dl |
| 2 dl |
Gör så här
Rouille:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
682 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,3 g |
| Protein: | 22,9 % | 38,4 g |
| Fett: | 55,3 % | 42,6 g |
| Kolhydrater: | 16,8 % | 28,2 g |