Italiensk kycklingsoppa
40 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Middag
Frysbar
•
Matig kycklingsoppa med linser, rotfrukter och kyckling.
Ingredienser
|
Gula lökar
|
2 |
|---|---|
|
Morötter
|
2 |
|
Rotselleri
|
100 g |
|
Kycklingbröstfiléer
|
2 |
|
Rökt fläsk
|
50 g |
|
Kycklingbuljong
|
8 dl |
| 2 dl | |
|
Torkade röda linser
|
1½ dl |
|
Torkad basilika
|
2 tsk |
|
Svartpeppar
|
½ tsk |
|
Hackad färsk persilja
|
½ dl |
|
Salt
|
ev ½ tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Tärna, koka och frys in rotfrukter som mjuknat. Gott i grytor och soppor.
Näringsvärden, per port
Energi:
354 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,6 g |
| Protein: | 35,6 % | 31,1 g |
| Fett: | 35 % | 14 g |
| Kolhydrater: | 29,4 % | 25,6 g |