• Artiklar
  • Couscous – så blir det fluffigt
Matskola

Couscous – så blir det fluffigt

Couscous – så blir det fluffigt

Couscous har sitt ursprung i det medeltida Nordafrika, men äts idag världen över och är ett mångsidigt tillbehör till mängder av maträtter. Här får du reda på vad couscous är gjort av samt hur du kokar couscous så det blir riktigt fluffigt.

Vad är couscous?

Couscous är ett gryn som är gjort på durumvete, och innehåller alltså gluten. Men det är också namnet på Marockos nationalrätt: en gryta lagad på lamm, kyckling, grönsaker, vitlök och harissa (arabisk chilipasta).

Pärlcouscous är en variant av couscous där grynen är större och ser ut som små pärlor.

Koka couscous – så blir det fluffigt

Mät upp lika delar vatten som couscous. Koka upp vattnet, ta av kastrullen från plattan, häll i couscous, rör om och lägg på locket. Låt stå och svälla några minuter. I med en klick smör eller olivolja och rör om med en gaffel. Klart!

Tips!

Couscousen blir extra god om du kokar den i buljong.