Äppelflarn med ingefärskräm
45 min
•
Arbetstid: 45 min
Efterrätt
•
Underbara äppelflarn av frasig smördeg toppad med mjuka, sötsyrliga äpplen med karamell. Servera efterrätten med en len kräm som får lite bett av ingefära. Receptet har skapats av Viktor Westerlind, Årets Kock 2009.
Ingredienser
|
Smördeg
|
2 skivor |
|---|---|
|
Äpplen fast sort
|
2 |
|
Citrongräs
|
1 |
| 50 g | |
|
Rårörsocker
|
50 g |
Ingefärskräm:
| 2½ dl | |
|
Hackad syltad ingefära
|
½ dl |
|
Äggulor
|
3 |
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Majsstärkelse
|
1 msk |
| 1 msk |
Pumpakärnor:
|
Pumpakärnor
|
50 g |
|---|---|
|
Rapsolja
|
1 msk |
|
Flingsalt
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
495 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3 g |
| Protein: | 6,8 % | 8,3 g |
| Fett: | 52,8 % | 29,5 g |
| Kolhydrater: | 40,4 % | 49,2 g |