Nattjästa frallor

8 tim
Tid: 30 min
Brunch Frukost
Frysbar
Nattjästa frallor

Det finns få saker som slår doften av nybakat bröd på morgonen. Dessa nattjästa frukostfrallor jäser långsamt i kylen över natten och är redo att bakas ut direkt på morgonen – perfekt för en helgfrukost eller brunch. Med smakrik ost i degen och som topping blir de extra goda. Servera dem gärna ljumna med Bregott, en lagrad ost och skivade grönsaker.

Ingredienser

Jäst
25 g
Kallt vatten
4 dl
1 dl
1 msk
Flytande honung
1 msk
Salt
1 tsk
100 g
Vetemjöl med fullkorn
9 dl

Gör så här

Dag 1 (kväll):

  • Smula jästen i en bunke och lös upp den i vattnet och mjölken.
  • Tillsätt smör- & rapsolja, honung, salt, hälften av osten och allt mjöl. Rör ihop till en jämn, lös deg (den ska inte knådas).
  • Täck bunken med plastfolie och ställ i kylskåp ca 8 timmar eller över natten.

Dag 2 (morgon):

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Klicka ut degen med hjälp av två matskedar till 12 bullar på en plåt med bakplåtspapper. Strö över resterande ost.
  • Grädda i mitten av ugnen 10–12 min tills frallorna fått fin färg och är genomgräddade.
  • Låt svalna på galler, men servera gärna ljumna.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

203 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 2,5 g
Protein: 14,2 % 7,1 g
Fett: 21 % 4,8 g
Kolhydrater: 64,8 % 32,3 g
https://www.arla.se/recept/nattjasta-frallor/