Gratinerad hummer med citron och vitlök
                                
                                     30 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  15 min
                                
                                    Förrätt
                                    Huvudrätt
                                    Middag
                        
                
                    •
                    
            
        
    Gratinerad hummer med ett täcke av ljuvligt smör. Kanske en hummer att bjuda på vid ett speciellt och lite lyxigare tillfälle. Receptet är skapat av Gustav Trägårdh, Årets kock 2010.
Ingredienser
| 
                                     
                                            
                                                Kokta humrar
                                            
                                     
                                 | 
                                2 | 
|---|---|
| 100 g | |
| 
                                     
                                            
                                                Vitlöksklyfta
                                            
                                     
                                 | 
                                1 | 
| 
                                     
                                            
                                                Citron
                                            
                                     
                                 | 
                                rivet skal och saft av 1 | 
| 
                                     
                                            
                                                Ströbröd, gärna japanskt panko
                                            
                                     
                                 | 
                                2 msk | 
| 
                                     
                                            
                                                Salt
                                            
                                     
                                 | 
                                2 krm | 
| 
                                     
                                            
                                                Peppar
                                            
                                     
                                 | 
                                1 krm | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Panko är ett ströbröd som används mycket i asiatisk matlagning. Det görs av vetebröd, men är skuret i flingor vilket gör det lite luftigare vilket ger en extra frasig och krispig yta. Panko går att blanda i maten som fyllning, eller panera med. Det är utbytbart mot vanligt ströbröd.
Näringsvärden, per port
Energi:
696 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,2 g | 
| Protein: | 56,1 % | 96 g | 
| Fett: | 40,4 % | 31,8 g | 
| Kolhydrater: | 3,5 % | 6 g |