Ris à la Malta med äpplen

15 min Brunch Efterrätt Frukost
Ris à la Malta med äpplen

Klassiska ris a la Malta med extra smak från äpplen - ett måste på julens dessertbord!

Ingredienser

Kall risgrynsgröt
5 dl
1½ dl
Vaniljsocker
1½ tsk
Äpple, gärna rött
1
Malen ingefära
½ tsk
Strösocker
1½ msk

Gör så här

  • Vispa grädden med vaniljsockret och blanda med gröten.
  • Kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Blanda med ingefära och socker och vänd ner i riset.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

308 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,9 g
Protein: 7,4 % 5,6 g
Fett: 52,3 % 18,2 g
Kolhydrater: 40,3 % 30,5 g
https://www.arla.se/recept/ris-a-la-malta-med-applen/