Äppelmos

Äppelmos

50 min
Äppelmos är lätt att göra och underbart gott att servera till havregrynsgröt, köttbullar och ugnspannkaka. Passa på att koka en rejäl sats när du ända håller på, äppelmos funkar nämligen alldeles utmärkt att frysa in.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/appelmos/

Gör så här

  • Skala och skär äpplena i klyftor. Ta bort kärnhusen och lägg klyftorna i en gryta.
  • Tillsätt vatten och koka tills äppelklyftorna är mjuka och mosiga, ca 20 min. Rör om och smaksätt ev äppelmoset med socker.
  • Häll upp moset i en burk och förvara 3-4 dagar i kyl eller 3-4 månader i frys.
Klart!
Energi:

567 kcal

Protein: 0 g
Kolhydrater: 131 g
Fett: 1 g

Ingredienser

Äpplen
8
Vatten
1 dl
Ev strösocker