Ris à la Malta med nötter

Brunch Dessert Efterrätt
Ris à la Malta med nötter

Ris à la Malta är ett av julens "måsten" på dessertbordet. Här har vi lagt i nötter som gör det lite knaprigare. Det gillar tomten.

Ingredienser

Risgrynsgröt
5 dl
1½ dl
Vaniljsocker
1½ tsk
Blandade nötter, t ex hasselnötter, valnötter, mandel
2 dl
Rårörsocker
2 msk

Gör så här

  • Vispa grädden med vaniljsockret och blanda med gröten.
  • Hacka nötterna och blanda med sockret. Strö över riset vid servering.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

483 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,8 g
Protein: 11,8 % 14 g
Fett: 62,3 % 34 g
Kolhydrater: 25,9 % 30,8 g
https://www.arla.se/recept/ris-a-la-malta-med-notter/