Ris med bönor och lammfärs

Ris med bönor och lammfärs

1 tim Huvudrätt
En klassisk persisk risrätt med fin smak av kanel. Det går också bra att använda vanlig nötfärs.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ris-med-bonor-och-lammfars/

Gör så här

  • Skala och hacka löken. Bryn den och köttfärsen i smör-&rapsolja i en stekpanna. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, salt och kryddor.
  • Dela bönorna och fräs dem i lite smör- &rapsolja.
  • Koka alltid ris i en stor kastrull, den bör rymma minst 4 liter.
  • Koka upp vatten och salt. Skölj riset och lägg det i vattnet. Koka 5–8 min och häll sedan av riset i en sil.
  • Skala och skiva potatisen.
  • Häll 2 msk smör-&rapsolja i botten på en teflonkastrull. Täck botten med potatisskivor och häll över 1 dl vatten.
  • Tillsätt det avrunna riset, blanda med köttfärssås och ringla över lite smör-&rapsolja Gör små hål i riset med skaftet av en slev eller liknande.
  • Koka under lock på medelvärme ca 30 min.
  • Blanda ner bönorna mot slutet av koktiden.
Klart!
Energi:

705 kcal

Protein: 28 g
Kolhydrater: 84 g
Fett: 29 g

Ingredienser

Lammfärs
400 g
Gul lök
1
2 msk
Krossade tomater
400 g
Tomatpuré
2 msk
Salt
1 tsk
Grillkrydda
1 tsk
Curry
½ tsk
Malen kanel
1 tsk
Färsk haricots verts
200 g
Basmatiris
4 dl
Vatten
1½ liter
Salt
1 msk
3 msk
Potatisar
2