Ris med bönor och lammfärs
1 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
En klassisk persisk risrätt med fin smak av kanel. Det går också bra att använda vanlig nötfärs.
Ingredienser
|
Lammfärs
|
400 g |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
| 2 msk | |
|
Krossade tomater
|
400 g |
|
Tomatpuré
|
2 msk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Grillkrydda
|
1 tsk |
|
Curry
|
½ tsk |
|
Malen kanel
|
1 tsk |
|
Färsk haricots verts
|
200 g |
|
Basmatiris
|
4 dl |
|
Vatten
|
1½ liter |
|
Salt
|
1 msk |
| 3 msk | |
|
Potatisar
|
2 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
750 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,1 g |
| Protein: | 15,3 % | 28,3 g |
| Fett: | 42,6 % | 36,1 g |
| Kolhydrater: | 42,1 % | 77,8 g |