Mammas chokladfudge

Efterrätt
Mammas chokladfudge

Jättegod chokladfudge från ett recept som gått i arv från mor till dotter. Fudge är en mjuk och lite grynig kola man kan njuta av året om.

Ingredienser

3 dl
Strösocker
3 dl
1 msk
Sirap
1 msk
Kakao
3 msk

Gör så här

  • Blanda vispgrädde, socker, smör och sirap i en tjockbottnad kastrull som rymmer minst 2 liter.
  • Koka utan lock tills smeten klarar kulprovet eller temperaturen är 125°, ca 40 min. Rör i smeten ofta.
  • Tillsätt kakao och häll smeten i en form, ca 13x20 cm. Låt stelna och skär sedan fudgen i bitar.
  • Kulprovet: Häll några droppar av smeten i kallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast och hård.
Klart!
Mammas chokladfudge
Video Bästa fudgetipsen

Kocken Lotta ger dig alla knepen för julens härligaste fudge. God jul från oss på Arla!

https://www.arla.se/recept/mammas-chokladfudge/