Yellow Submarin
3 tim
Dessert
Efterrätt
•

En modern Budapestrulle med vaniljmousse och en marmelad på mandarin. Denna lyxiga efterrätt var vinnande bidrag i Årets Konditor 2008.
Ingredienser
Mandarinmarmelad:
Gelatinblad
|
½ |
---|---|
Mandarinklyftor
|
150 g |
Strösocker
|
1 msk |
Budapestbotten:
Hasselnötter
|
½ dl |
---|---|
Potatismjöl
|
1 msk |
Kakao
|
1½ tsk |
Äggvita
|
1 |
Strösocker
|
½ dl |
Marinerade citrusklyftor:
Vatten
|
½ dl |
---|---|
Strösocker
|
1 dl |
Cointreau
|
1 msk |
Apelsin
|
1 |
Mandarinklyftor
|
150 g |
Vaniljmousse:
Gelatinblad
|
1½ |
---|---|
Vaniljstång
|
½ |
1 dl | |
Florsocker
|
½ dl |
Strösocker
|
1 msk |
2 dl |
Gör så här
Mandarinmarmelad:
Budapestbotten:
Marinerade citrusklyftor:
Vaniljmousse:
Servering:
Markera receptet som tillagat
Om du inte har cointreau hemma går det lika bra med konc apelsinjuice.
Näringsvärden, per port
Energi:
537 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,2 g |
Protein: | 4,4 % | 5,8 g |
Fett: | 43,1 % | 26,2 g |
Kolhydrater: | 51,6 % | 68,2 g |

