Chokladmuffins med frosting

Chokladmuffins med frosting

30 min Mellanmål Efterrätt
Chokladmuffins som blir lika ljuvligt krämiga som kladdkaka. Dekorera gärna muffins med vacker frosting och ett sött bär på toppen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/chokladmuffins-med-frosting/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Rör ner socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet.
  • Klicka ut smeten i pappersformar. Grädda i mitten av ugnen 12–14 min.
  • Smält smöret till frostingen och låt det svalna. Rör ner kvarg. Bred frosting över muffinsen och låt stelna i kyl. Garnera med bär.
Klart!

Receptet kan räcka till 20 mindre muffins.

Energi:

220 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 13 g

Ingredienser

150 g
Strösocker
2½ dl
Kakao
1 dl
Vaniljsocker
2 tsk
Ägg
2
Vetemjöl
2 dl
Frosting:
50 g
250 g
Körsbär t ex hallon, blåbär eller jordgubbar