Chokladmuffins med frosting

30 min
Arbetstid: 15 min
Efterrätt Fika
Frysbar
Chokladmuffins med frosting

Chokladmuffins som blir lika ljuvligt krämiga som kladdkaka. Dekorera gärna muffins med vacker frosting och ett sött bär på toppen.

Ingredienser

150 g
Strösocker
2½ dl
Kakao
1 dl
Vaniljsocker
2 tsk
Ägg
2
Vetemjöl
2 dl

Frosting:

50 g
250 g
Körsbär t ex hallon, blåbär eller jordgubbar

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Rör ner socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet.
  • Klicka ut smeten i pappersformar. Grädda i mitten av ugnen 12–14 min.
  • Smält smöret till frostingen och låt det svalna. Rör ner kvarg. Bred frosting över muffinsen och låt stelna i kyl. Garnera med bär.
Markera receptet som tillagat

Receptet kan räcka till 20 mindre muffins.

Näringsvärden, per st

Energi:

216 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 1,1 g
Protein: 6 % 3,2 g
Fett: 52,1 % 12,7 g
Kolhydrater: 41,9 % 22,2 g
https://www.arla.se/recept/chokladmuffins-med-frosting/