Tacopaj

Tacopaj

60+ min Huvudrätt
En het och god tacopaj med köttfärs och ost. Servera med svalkande gräddfil, krispiga tacochips och grönsallad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/tacopaj/

Gör så här

  • Hacka ihop smör, mjöl och paprikapulver till en grynig massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
  • Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 30 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel och ställ formen i kyl ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 225°. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 min.
  • Bryn köttfärsen i smör. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt koka ca 5 min.
  • Blanda smaksatt crème fraiche med naturell crème fraiche i en skål. Halvera tomaterna och låt bitarna med chili rinna av.
  • Fyll pajskalet med färs och bred på crème fraicheblandningen. Täck med tomathalvor och chili, strö över ost och pudra till sist över paprikapulver.
  • Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 min, tills osten fått fin färg. Servera med gräddfil och tacochips.
Klart!

Vill du ha en lite mildare kryddning kan du minska mängden smaksatt crème fraiche med 1 dl och öka motsvarande mängd naturell crème fraiche. Yellow chili kan bytas mot green jalapeño.

Energi:

790 kcal

Protein: 28 g
Kolhydrater: 45 g
Fett: 55 g

Ingredienser

150 g
Vetemjöl
3 dl
Paprikapulver
1 tsk
Vatten
2 msk
Fyllning:
Nötfärs
500 g
1 msk
Taco kryddmix à ca 28 g
1 påse
Vatten
1 dl
2 dl
2 dl
Körsbärstomater
150 g
Skivad inlagd jalapeño
1 dl
1½ dl
Paprikapulver
1 tsk
Till servering:
3 dl
Majschips el tacochips