Grillad lax med chutney

Huvudrätt Lunch Middag
Grillad lax med chutney

Kryddstarka smaker passar utmärkt till grillad lax. En ny favorit att lägga på grillen i sommar!

Ingredienser

Laxfilé med skinn
600 g
Salt
1 tsk
Lime
2
Färska gula lökar
4
Paprikor
2
2 msk

Chutneysmör:

Stark mango chutney
2 msk
2 msk

Till servering:

Bulgur
3 dl
2 dl

Gör så här

  • Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  • Salta laxen. Dela lime och lök i halvor. Kärna ur paprikan och skär den i stora bitar.
  • Pensla fisk och grönsaker med smör-&rapsolja.
  • Grilla laxen med köttsidan ned ca 1 min över glöden. Vänd och grilla med skinnsidan ned 6-7 min.
  • Grilla samtidigt grönsakerna på båda sidor och limen med snittytan ned.
  • Rör ihop mango chutney och smör- &rapsolja.
  • Bred mangosmöret på laxen och servera med grönsaker, lime, yoghurt och bulgur.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

704 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 7,2 g
Protein: 22,9 % 39,6 g
Fett: 47,7 % 38 g
Kolhydrater: 29,4 % 50,9 g
https://www.arla.se/recept/grillad-lax-med-chutney/