Grillad lax med rättikasallad och ostkräm

Grillad lax med rättikasallad och ostkräm

Huvudrätt
Grillad lax med len ostkräm och en fräsch sallad på rättika, blomkål och rädisor. Laxfilé med skinnet kvar är lättare att grilla.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skala rättikan. Skiva rättika, blomkål och rädisor tunt, gärna på en mandolin. Rör ihop dressingen och blanda försiktigt med grönsakerna.
  • Lägg rucolan på ett fat. Fördela grönsakerna på rucolan och strö över gräslöken. Mixa osten och tillsätt crème fraiche och citronskal. Smaka av med peppar.
  • Skär laxen i fyra bitar, salta och peppra. Lägg laxen på grillen med skinnsidan uppåt. Vänd efter 2-3 min och grilla ytterligare 2-3 min.
  • Servera laxen med salladen och krämen. Garnera ev med citronklyftor.
Klart!
Energi:

570 kcal

Protein: 39 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 42 g

Ingredienser

Laxfilé med skinn
600 g
Salt
1 tsk
Vitpeppar
1 krm
Rättikasallad:
Rättika
200 g
Blomkål
200 g
Rädisor
1 knippe
Rucola
40 g
Grovhackad färsk gräslök
2 msk
Dressing:
Olivolja
3 msk
Citron
pressad saft av ½
Flytande honung
0,5 - 1 tsk
Ostkräm:
200 g
1 dl
Citron
rivet skal av ½
Svartpeppar
½ krm