Fruktsallad

30 min
Arbetstid: 30 min
Brunch Dessert Efterrätt Frukost Lunch Mellanmål
Fruktsallad

Fruktsallad är aldrig fel, gott som kickstart på morgonen, lyxigt mellanmål eller fräsch dessert. Variera frukter och bär och servera med KESO® cottage cheese, grekisk yoghurt eller glass.

Ingredienser

Apelsiner
2
Blodgrape
1
Äpple
1
Cantaloupemelon
200 g
Jordgubbar
250 g
Färsk mynta
1 kruka
250 g
Honung
ev 1 msk

Gör så här

  • Skala apelsin och blodgrape med kniv och skär ut hinnfria klyftor. Kärna ur äpplet och skär i bitar.
  • Skala och kärna ur melonen, skär i bitar. Rensa och skär jordgubbarna i halvor.
  • Blanda frukten i en skål. Strimla myntan och blanda ner.
  • Ringla ev honung över fruktsalladen och servera med cottage cheese.
Markera receptet som tillagat

Gröp ur melonen och använd den som skål vid serveringen.

Näringsvärden, per port

Energi:

204 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4,2 g
Protein: 20,8 % 10,4 g
Fett: 14,8 % 3,4 g
Kolhydrater: 64,4 % 32,3 g
https://www.arla.se/recept/fruktsallad/