Lammfärsfyllda squashbåtar

Lammfärsfyllda squashbåtar

1 tim Buffé Huvudrätt
Lammfärs kryddad med valnötter och kardemumma enligt Mellanösterns kök. Färsen blir en spännande fyllning i zucchinibåtarna som är lika goda varma som kalla.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lammfarsfyllda-squashbatar/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Dela squashen på längden. Gröp ur halvorna med en sked. Skär varje halva i 4 bitar.
  • Skala och hacka löken. Hacka nötterna.
  • Stek lök och färs i smör-&rapsolja i en stekpanna. Blanda i nötter och kardemumma. Salta och peppra. Låt svalna.
  • Fyll zucchini med färsen. Strö över osten.
  • Lägg zucchinin på en plåt med bakplåtspapper. Gratinera i mitten av ugnen 15-20 min.
  • Blanda ingredienserna till paprikayoghurten och servera som dipp till zucchini.
Klart!

Ingredienser

Zucchini
400 g
Liten gul lök
1
Valnötter
25 g
Lammfärs
200 g
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
Malen kardemumma
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
2 dl
Paprikayoghurt:
2 dl
Ajvar relish, mild
½ dl