Mousse med hackad choklad och nötter

Mousse med hackad choklad och nötter

60+ min Efterrätt
Len mousse som görs på vispgrädde och mild mjölkchoklad med knapriga bitar av mörk choklad och nötter. Mousse är perfekt till festen då den går att förbereda.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/mousse-med-hackad-choklad-och-notter/

Gör så här

  • Vispa grädden hårt.
  • Bryt mjölkchokladen i bitar och smält den i vattenbad eller i mikrovågsugn så att den precis blir mjuk.
  • Rör sedan tills den smälter. Ljus choklad är extra värmekänslig.
  • Rör ihop äggulorna i en stor skål. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning.
  • Rör i lite av grädden och sedan resten.
  • Hacka den mörka chokladen och nötterna. Vänd försiktigt ner i dem moussen.
  • Fyll små glas eller koppar. Låt moussen stelna i kyl minst 1 tim.
  • Garnera med lite hackad choklad och ev mynta.
Klart!

Går bra att förbereda. Står sig bra några timmar i kylen.

Ingredienser

2 dl
Mjölkchoklad
100 g
Äggulor
2
Mörk choklad
50 g
Hackade hasselnötter
½ dl