Smörgåstårta på italienska
2 tim
•
Arbetstid: 1 tim
Buffé
Förrätt
Huvudrätt
Middag
•
Smörgåstårta med fantastiska italienska smaker såsom gorgonzola, tomat, vitlök, basilika, oliver och rucola.
Ingredienser
|
Falbygdens® Gorgonzola
|
150 g |
|---|---|
|
Soltorkade tomater i olja
|
10 |
|
Svarta oliver
|
1 dl |
| 250 g | |
| 2 dl | |
|
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
|
Grovhackad färsk basilika
|
1 dl |
|
Grovhackad rucola
|
1 dl |
|
Landgångsbröd
|
9 skivor |
|---|
Garnering:
| 1 dl | |
|
Rucola
|
|
|
Körsbärstomater
|
|
|
Svarta oliver
|
|
|
Parmaskinkor
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Laga smörgåstårtan dagen innan, då blir den godast. Parmaskinka kan bytas ut mot tunt skivad salami.
Näringsvärden, per port
Energi:
306 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,7 g |
| Protein: | 16,7 % | 12,6 g |
| Fett: | 44 % | 15,2 g |
| Kolhydrater: | 39,3 % | 29,6 g |