Smörgåstårta

Smörgåstårta

Buffé Huvudrätt Förrätt
Smörgåstårta är perfekt festmat som blir allra godast om den får stå en dag innan den ska ätas. Denna smörgåstårta är vegetarisk med en kryddig fyllning av ajvar och vitost. Den friska myntan och melonen som toppar smörgåstårtan passar utmärkt till den heta fyllningen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/smorgastarta/

Gör så här

  • Mosa osten. Blanda med kvarg och ajvar relish. Smaka av med salt.
  • Kantskär brödet. Lägg 3 skivor formfranska eller 2 skivor landgångsbröd på ett fat.
  • Lägg på 1/3 av fyllningen. Varva bröd och resten av fyllningen, avsluta med bröd. Täck med plast och låt gärna stå i kylen till nästa dag. Eller garnera tårtan direkt.
  • Blanda kvarg och yoghurt. Bred blandningen över hela tårtan.
  • Garnera med melonkulor, tunt hyvlad och ihoprullad zucchini, svarta oliver och myntablad. Vrid över lite svartpeppar och ringla ev på lite olivolja.
Klart!
Energi:

255 kcal

Protein: 13 g
Kolhydrater: 18 g
Fett: 14 g

Ingredienser

200 g
250 g
Ajvar relish, gärna stark
1 dl
Salt
Formbröd eller 8 skivor landgångsbröd
12 skivor
Garnering:
250 g
1 dl
Galiamelon eller honungsmelon
½
Zucchini
1
Svarta oliver
Färsk mynta
Nymalen svartpeppar
Olivolja