Fisk med apelsin

20 min Huvudrätt Lunch Middag
Fisk med apelsin

Snabb och enkel fisk som lagas direkt i sin goda sås. Såsen är smaksatt med hummerfond, rivet skal av apelsin, timjan och gräslök.

Ingredienser

Torskfilé
600 g
Salt
½ tsk
2½ dl
Vetemjöl
½ msk
Hummerfond
1½ msk
Apelsin
rivet skal av ½
Hackad färsk timjan
1 msk
Hackad färsk gräslök
ev ½ dl

Gör så här

  • Dela fisken i 4 portionsbitar och salta dem.
  • Vispa ihop grädde, mjöl, hummerfond, apelsinskal, timjan och gräslök i en låg vid gryta.
  • Låt det koka upp och lägg ner fisken. Låt fisken sjuda i såsen på svag värme i 6-7 min utan lock.
  • Garnera med färsk timjan eller gräslök och apelsinskal.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

331 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,8 g
Protein: 35,2 % 28,7 g
Fett: 49,4 % 18,5 g
Kolhydrater: 15,4 % 12,6 g
https://www.arla.se/recept/fisk-med-apelsin/