Lätt tårta med jordgubbar

1 tim Efterrätt
Lätt tårta med jordgubbar

En lätt tårta med mindre mjöl i smeten och proteinrik kvarg i fyllningen. Jordgubbar och lime gör tårtan extra fräsch och god.

Ingredienser

Ägg
3
Strösocker
1 dl
Vetemjöl
¾ dl
Grahamsmjöl
½ dl
Bakpulver
1 tsk
Vaniljsocker
tsk

Fyllning:

Jordgubbar
150 g
250 g
Lime
rivet skal av 1

Garnering:

2½ dl
Frukter t ex nektariner
Bär t ex jordgubbar

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150° eller 135° varmluft.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  • Rör försiktigt ner det i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt kakan kallna. Dela den i två bottnar.
  • Hacka eller mosa jordgubbarna och blanda med kvarg och limeskal. Lägg ihop bottnarna med fyllningen emellan.
  • Vispa grädden till ett fast skum och bred över tårtan. Garnera med frukt och bär.
Klart!

Näringsvärden, per bit

Energi:

220 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 6 g
Kolhydrater: 21 g
Fett: 13 g
https://www.arla.se/recept/latt-tarta-med-jordgubbar/