Cajungryta

Cajungryta

40 min Huvudrätt
En mustig cajungryta med kräftor och pumpa, som i Louisiana. Blanda heta korvar och skaldjur i samma gryta och variera chilipeppar efter egen smak. Denna cajungryta passar perfekt att bjuda på under hösten när pumporna är som finast. Hittar du inte pumpa går den bra att byta ut mot sötpotatis.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/cajungryta/

Gör så här

  • Skär pumpan i tärningar. Skala och klyfta löken. Skala och finhacka vitlöken. Strimla sellerin.
  • Hetta upp lite av smöret i en gryta. Fräs pumpa, lök, vitlök, selleri och chilipulver 3-4 min.
  • Häll på tomater och kycklingbuljong. Koka ca 10 min.
  • Skär korv och majskolv i bitar. Hetta upp mer smör i en stekpanna. Fräs korv och majs 3-4 min. Rör ner i grytan .
  • Häll av och skölj bönorna. Rör ner bönor och grädde i grytan. Skala kräftorna. Lägg ner i grytan och låt allt bli varmt. Smaka av med salt.
  • Toppa cajungrytan med persilja. Servera med bröd.
Klart!
Energi:

438 kcal

Protein: 22 g
Kolhydrater: 30 g
Fett: 24 g

Ingredienser

Skalad butternutpumpa
ca 500 g
Rödlökar
2
Vitlöksklyftor
2
Blekselleri
3 stjälkar
2 msk
Chilipeppar
1 tsk
Konserverade körsbärstomater
1 burk
Kycklingbuljong
4 dl
Färsk chorizo
300 g
Majskolv, färsk eller fryst
1
Vita bönor (ca. 400 g)
1 burk
3 dl
Kräftor eller stora räkor
8
Bladpersilja
1 knippe
Salt
Bröd, till servering