Kyckling i jordnötssås

Huvudrätt Lunch Middag
Kyckling i jordnötssås

En krämig och mild kycklinggryta med smak av jordnötter, lime och ett oväntat inslag av svenska äpplen. Perfekt när du vill laga något enkelt med exotisk känsla – en rätt som snabbt blir en ny familjefavorit.

Testa en variant med fler {grönsaker}

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
500 g
Äpplen
2
Vitlöksklyftor
2
Salta jordnötter
¾ dl
Hackad färsk röd chili
1 tsk
Jordnötssmör
2 msk
Lime
rivet skal och saft av ½
Farinsocker
1 msk
Vatten
1 dl
2½ dl
Hönsbuljong
1 tärning
1 tsk
Salt
½ tsk

Till servering:

Jasminris
3½ dl
Gurka
1
Morötter
2

Gör så här

  • Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär kycklingen i strimlor. Kärna ur och strimla äpplena. Skala och hacka vitlöken. Grovhacka nötterna.
  • Vispa ihop nötter, chili, jordnötssmör, lime, farin, vatten, grädde och smulad buljong i en gryta. Låt koka upp.
  • Bryn kycklingen, lite i taget i smör i en stekpanna. Lägg över i grytan och låt koka några min. Salta. Fräs äpple och vitlök och rör ner i grytan.
  • Skär stavar av gurka och morot.
  • Servera kyckling i jordnötssås med ris och grönsaksstavar.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

738 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4,5 g
Protein: 22,8 % 41,4 g
Fett: 36,8 % 30,7 g
Kolhydrater: 40,4 % 73,5 g
https://www.arla.se/recept/kyckling-i-jordnotssas/