Kyckling i jordnötssås
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
En krämig och mild kycklinggryta med smak av jordnötter, lime och ett oväntat inslag av svenska äpplen. Perfekt när du vill laga något enkelt med exotisk känsla – en rätt som snabbt blir en ny familjefavorit.
Testa en variant med fler {grönsaker}Ingredienser
|
Kycklingbröstfilé
|
500 g |
|---|---|
|
Äpplen
|
2 |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Salta jordnötter
|
¾ dl |
|
Hackad färsk röd chili
|
1 tsk |
|
Jordnötssmör
|
2 msk |
|
Lime
|
rivet skal och saft av ½ |
|
Farinsocker
|
1 msk |
|
Vatten
|
1 dl |
| 2½ dl | |
|
Hönsbuljong
|
1 tärning |
| 1 tsk | |
|
Salt
|
½ tsk |
Till servering:
|
Jasminris
|
3½ dl |
|---|---|
|
Gurka
|
1 |
|
Morötter
|
2 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
738 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,5 g |
| Protein: | 22,8 % | 41,4 g |
| Fett: | 36,8 % | 30,7 g |
| Kolhydrater: | 40,4 % | 73,5 g |