Kyckling med parmaskinka och balsamsås
40 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

En snabb och smakrik vardagsrätt där saftig kycklinglårfilé lindas i parmaskinka och tillagas i ugn med en krämig balsamsås. Toppas med färska grönsaker och serveras med potatisgnocchi – en riktig middagsfavorit som känns lite lyxigare men ändå går snabbt att laga.
Ingredienser
Kycklinglårfilé
|
500 g |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
2 msk | |
Torkad oregano
|
2 tsk |
Parmaskinka
|
4 skivor |
3 dl | |
Balsamvinäger
|
2 msk |
Kycklingfond
|
1 msk |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Sockerärter
|
150 g |
---|---|
Cocktailtomater
|
200 g |
Färsk oregano eller timjan
|
Till servering:
Potatisgnocchi
|
500 g |
---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Kycklinglårfilé kan bytas ut mot kycklingfilé.
Hacka och frys in örter som ledsnat eller gör en örtolja av dem.
Näringsvärden, per port
Energi:
739 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 20 % | 36,3 g |
Fett: | 52,3 % | 43,7 g |
Kolhydrater: | 27,7 % | 50,4 g |
Håll koll på tempen
Perfekt innertemperatur för kycklingfilé är 72°.
Lär dig mer om innertemperaturer: Innertemperatur - kyckling, torsk, fläsk, med mera

