Yoghurtglass

Yoghurtglass

60+ min Efterrätt
Det här grundreceptet för yoghurtglass går lika bra att frysa i en form om du inte har glassmaskin. Njut gärna glassen med bär, hackad frukt eller nötter.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/yoghurtglass/

Gör så här

  • Värm mjölken med vaniljstången i en kastrull, låt svalna.
  • Vispa äggulor och socker pösigt i en bunke.
  • Häll på mjölken under vispning. Häll tillbaka i kastrullen och värm underomrörning till 82°. Låt svalna till 40°. Rör i yoghurten.
  • Sila smeten och låt den bli helt kall.
  • Kör smeten i glassmaskin eller häll den i en form och låt stå i frys 2-3 tim.
Klart!
Energi:

360 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 31 g

Ingredienser

Yoghurtglass:
2½ dl
2½ dl
Vaniljstång
½
Strösocker
¾ dl
Äggulor
2