Chokladfondant med hallon och yoghurtglass

Chokladfondant med hallon och yoghurtglass

En chokladdröm som ska vara helt rinnig inuti. Receptet har skapats av Andreas Hedlund, Årets Kock 2002.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (2 st)

Mitt betyg:

Chokladfondant med hallon och yoghurtglass

En chokladdröm som ska vara helt rinnig inuti. Receptet har skapats av Andreas Hedlund, Årets Kock 2002.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Chokladfondant:

Antal portioner

Chokladfondant:

Yoghurtglass:

Hallonsås:

  • 2 dl hallon
  • 2 msk florsocker
  • hallon
  • ev plockade myntablad

Gör så här:

Yoghurtglass:

Börja med glassen. Dela vaniljstången. Koka upp mjölken med vaniljstången. Dra kastrullen från plattan och låt svalna. Vispa äggulor och socker fluffigt. Blanda äggsmeten med mjölken i kastrullen och värm under vispning till 82°. Låt smeten svalna och rör i yoghurten. Kör smeten i glassmaskin. Förvara glassen i frys innan servering.

Hallonsås:

Koka ihop hallon och florsocker i en kastrull. Passera bort kärnorna genom en finmaskig sil. Låt kallna.

Chokladfondant:

Sätt ugnen på 200°. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad, låt svalna. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget och sist äggulan. Sikta ner mjölet och rör i chokladen. Smörj och mjöla portionsformar och klicka ner smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min. Servera fondanten direkt från ugnen med en kula glass, hallonsås, hallon och ev några myntablad.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 505 kcal
  • Protein: 12 g
  • Kolhydrater: 50 g
  • Fett: 29 g
Skriv ut