Vitvinssås med syrad grädde

Vitvinssås med syrad grädde

35 min
En klassisk vitvinsås blir extra god med syrad grädde. Vispa gärna upp såsen med stavmixer precis innan servering så blir den härligt lätt och skummig.
Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock
https://www.arla.se/recept/vitvinssas-med-syrad-gradde/

Gör så här

  • Skala och finhacka löken. Koka upp lök, vin och vinäger i en kastrull och låt koka på svag värme ner till hälften, ca 15 min.
  • Tillsätt buljong och syrad grädde, koka ytterligare ca 15 min. Mixa i smöret och smaka ev av med salt.
Klart!

Syrad grädde är perfekt i såser. Den höjer upp alla smaker och ger såsen ett bredare användningsområde. Bidrar med en fin konsistens utan redning.

Ingredienser

Gul lök
1
Torrt vitt vin
1½ dl
Vitvinsvinäger
½ dl
Fiskbuljong
2½ dl
1½ dl
50 g
Salt