Vegetarisk ostlasagne med spenat och svamp

Vegetarisk ostlasagne med spenat och svamp

45 min Huvudrätt
Lasagne kan tillagas på så många olika sätt. Här har vi gjort en riktigt krämig och lättlagad vegetarisk lasagne med ost, spenat och svamp. Vi köper en färdigkryddad tomatsås för en enklare matlagning - och resultatet blir riktigt smakrikt. Perfekt till vardag som fest.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/vegetarisk-ostlasagne-med-spenat-och-svamp/

Gör så här

Spenatröra:
  • Värm ugnen till 225°.
  • Skär osten i tuna skivor. Tina spenaten på medelvärme i stekpannan. Låt rinna av väl i ett durkslag.
  • Skiva svampen och stek den på hög värme tills den fått fin färg. Sänk värmen och tillsätt smör-&rapsolja och pressad vitlök. Fräs ytterligare 2 min. Lägg undan några skivor svamp.
  • Blanda resten av svampen med spenat och salt.
Tomatsås:
  • Blanda tomatsåsen med grädde.
Montering:
  • Smörj en ugnsform, ca 10x15 cm.
  • Varva tomatsås, spenatröra, ostskivor och lasagneplattor. Det sista lagret ska vara tomatsås. Toppa med den sparade svampen.
  • Gratinera mitt i ugnen ca 15 min.
Klart!

Ingredienser

Halloumi
1 förp
Färska lasagneplattor
200 g
Fryst bladspenat
400 g
Champinjoner
250 g
Vitlöksklyftor
2
Salt
1 tsk
Tomatsås:
Tomatsås arabiata
1 burk
Kelda® matlagningsgrädde
2½ dl