Veckomatsedel

Måndag 16-05-30
Köttfärs med aubergine

Huvudrätt: Köttfärs med aubergine

Enkel och krämig köttfärsröra med grönsaker och curry. Köttfärsen kan varieras med andra grönsaker t.ex squash.

Tisdag 16-05-31
Ängamat

Huvudrätt: Ängamat

Mild och god soppa som väcker smakminnen.

Onsdag 16-06-01
Heta korvar med fruktig bulgur

Huvudrätt: Heta korvar med fruktig bulgur

Smakrik middagsmat som kan varieras med olika kryddade korvar. Sött och syrligt, knaprigt och ostigt!

Torsdag 16-06-02
Fiskgryta med sparris

Huvudrätt: Fiskgryta med sparris

Bjud på enkel, värmande fiskgryta med gröna vårsmaker.

Fredag 16-06-03
Fransk bondsallad med kyckling

Huvudrätt: Fransk bondsallad med kyckling

Härligt matig sallad som blir extra snabblagad med färdig grillad kyckling och smaksatt crème fraiche. Perfekt till lunch eller middag!

Lördag 16-06-04
Högrevsburgare med bluecheesedressing och grillade padrones

Huvudrätt: Högrevsburgare med bluecheesedressing och grillade padrones

Härlig hamburgare på högrevsfärs med dressing som får smak av mögelost. Högrevsfärs är lite fetare än nötfärs och passar bra att grilla.

Kanelpaj

Efterrätt: Kanelpaj

Kryddiga desserter är populära i Sydafrika. Kanelpajen är ljuvlig med en kopp rooibos-te.

Söndag 16-06-05
Räkpasta med hummerfond

Huvudrätt: Räkpasta med hummerfond

Förföriskt god pasta med räkor och "fuskhummer" i form av fond. En snabblagad och jättegod lunch eller middagsrätt.

Tiramisu med rabarbersmak

Efterrätt: Tiramisu med rabarbersmak

Denna dessert är en variant av tiramisu. Kaffe och rabarbersaft ger smak åt de spröda, italienska kex som varvas med Kesella kvarg rabarber i denna ljuvliga tiramisu.