Ugnsbakade rödbetor med hallon och gräddädel

Ugnsbakade rödbetor med hallon och gräddädel

1 tim Förrätt
När rödbetorna bakas i ugnen framkommer deras sötma tydligt. Servera dem med ädelost, färska hallon och dill. Receptet är skapat av Thomas Sjögren, Årets Kock 2015.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ugnsbakade-rodbetor-med-hallon-och-graddadel/

Gör så här

Rödbetor:
  • Sätt ugnen på 175°C varmluft eller 200°C utan varmluft.
  • Skölj rödbetorna ordentligt och låt rinna av i ett durkslag. Blanda dem med olivolja och salt.
  • Lägg rödbetorna i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 40 minuter tills rödbetorna är mjuka.
  • Skala och finhacka löken till vinägretten. Blanda med vinäger och olivolja.
Till servering:
  • Dela hallonen på mitten.
  • Bryt osten i bitar och lägg på serveringsfat eller portionera på tallrik. Lägg rödbetor och hallon ovanpå osten och ringla över vinägrett.
  • Salta och peppra. Toppa med dill och servera.
Klart!
Energi:

325 kcal

Protein: 8 g
Kolhydrater: 11 g
Fett: 28 g

Ingredienser

Rödbetor:
Rödbetor små
400 g
Olivolja
1 msk
Salt
2 krm
Vinägrett:
Rödlök
½
Hallonvinäger eller rödvinsvinäger
2 msk
Olivolja
½ dl
Till servering:
Färska hallon
50 g
140 g
Salt och peppar
Fänkålsdill eller vanlig färsk dill, plockad
½ dl