Tapenade

Tapenade

10 min Förrätt
Tapenade är en fransk olivkräm med smak av sardeller och vitlök. Denna tapenade är extra krämig och len med lite färskost i. Tapenade har ett stort användingsområde. Gott att bre på en smörstekt baguette och servera till snacks. Testa att blanda tapenade med cottage cheese, härligt tillbehör till kyckling!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/tapenade/

Gör så här

  • Lägg samtliga ingredieser i en matberedare. Mixa till en jämn röra.
  • Smaka av tapenaden med salt.
  • Det är gott att bre tapenade på smörstekt baguette.
Klart!

Ingredienser

Kärnfria oliver, svarta eller gröna
3 dl
Sardellfiléer
4
Kapris
2 msk
Chili flakes
1 tsk
Färsk basilika
½ kruka
Vitlöksklyfta
1
75 g