Stuvad grönkål med citron och crème fraiche

Stuvad grönkål med citron och crème fraiche

30 min Buffé
Grönkål är ett fantastiskt gott tillbehör och samtidigt späckad med nyttiga vitaminer. Den här citronsmakande grönkålen är så god att du kan äta den hela vintern lång.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/stuvad-gronkal-med-citron-och-creme-fraiche/

Gör så här

  • Repa grönkålen från stjälkarna och strimla bladen grovt.
  • Koka upp vatten och buljongtärning i en stor kastrull. Lägg i kålen och koka ca 20 min tills det mesta av vattnet kokat in.
  • Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smör i en stekpanna.
  • Lägg lök, crème fraiche och citronskal i kastrullen med kål. Rör om och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
Klart!
Energi:

250 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 21 g

Ingredienser

Färsk grönkål
400 g
Grönsaksbuljong
1 tärning
Vatten
4 dl
Liten gul lök
1
1 msk
2 dl
Citron
rivet skal av ½
Salt och peppar