Smördegsbakelser med hallon

Smördegsbakelser med hallon

30 min Huvudrätt Mellanmål Efterrätt
Smördegsbakelser med söta hallon och syrlig kvarg på frasig smördeg. Gör dessa delikata smördegsbakelser till kalaset nästa gång. Mums!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/smordegsbakelser-med-hallon/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Kavla ut degen till en tunn platta, ca 30x45 cm. Skär den i 16 rutor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  • Klicka ut kvarg på rutorna men lämna en kant runtom, minst 1 cm bred. Lägg på hallon. Pensla kanterna med uppvispat ägg.
  • Blanda kardemumma och socker och strö över. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
  • Vispa grädden och servera till.
Serveringsförslag:
Smördeg
60+ min
Smördeg
(386)
Klart!
Energi:

225 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 14 g
Fett: 17 g

Ingredienser

Kyld smördeg eller hemgjord
400 g
250 g
Hallon
250 g
Ägg
1
Stötta kardemummakärnor
1 tsk
Rårörsocker
3 tsk