Sega chocolate chip cookies

Sega chocolate chip cookies

1 tim Mellanmål
Perfekta receptet på cookies om man vill ha knapirg kant med en segmjuk kaka inuti! Muscovadosockret förstärker kolasmaken, men det går bra att endast använda farinsocker.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sega-chocolate-chip-cookies/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Vispa smör, socker, vaniljsocker och sirap poröst i en bunke. Vispa ner ett ägg i taget.
  • Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en separat bunke. Rör ner mjölblandningen i smeten.
  • Grovhacka choklad och nötter. Vänd ner i bunken och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen i mitten på ett bakplåtspapper och rulla ihop. Snurra ihop pappersändarna. Lägg i kyl ca 30 min.
  • Skär degen i 18 skivor och rulla till bollar. Lägg dem väl utspridda på plåtar med bakplåtspapper.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 8 min - ta ut plåten och dunka den mot en hård yta ett par gånger tills kakorna sjunker ihop något. Baka klart ytterligare 2-3 min. Låt kallna helt.
Klart!

Bikarbonatet kan bytas ut mot bakpulver men tag då dubbel mängd.

Frys in degen tills dess att du vill baka av kakorna. Skär i cm-tjocka skivor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Öka ev ugnstiden något om du gräddar dem frysta.

Ingredienser

150 g
Ljust muscovadosocker
1 dl
Farinsocker
1 dl
Vaniljsocker
2 msk
Ljus sirap
2 msk
Ägg
2
Vetemjöl
4 dl
Bikarbonat
½ tsk
Salt
2 krm
Mörk choklad
100 g
Hasselnötter eller valnötter
¾ dl