Cookies

Cookies

30 min
Grundrecept på cookies med knapriga kanter och mjukseg mitten. Ät dem nybakade tillsammans med ett glas kall mjölk.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/cookies1/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°. Smält smöret och låt svalna.
  • Rör ihop allt socker och ägg i en bunke. Blanda mjöl med bikarbonat, salt och hackad choklad. Rör ner i smeten tillsammans med det smälta smöret.
  • Rör till en jämn smet. Forma 20 bollar och lägg ut glest på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 5-7 min. Dra av direkt från plåten.
Klart!

Bake off! Forma 20 bollar av degen och frys in. När du sedan behöver nygräddade kakor, ta fram bollarna, låt dem tina ca 30 min på plåtar med bakplåtspapper och grädda enligt receptet.

Energi:

185 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 19 g
Fett: 11 g

Ingredienser

200 g
Strösocker
1 dl
Farinsocker
1 dl
Vaniljsocker
1 tsk
Ägg
2
Vetemjöl
4 dl
Bikarbonat
1 tsk
Salt
1 tsk
Hackad mörk choklad
100 g