Rostad majssalsa med tomat och koriander

Rostad majssalsa med tomat och koriander

20 min
Majsen smakar extra mycket när den rostas i en het panna. Salsan är god både att dippa tortillachips i eller som tillbehör till ribs eller nötkött.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rostad-majssalsa-med-tomat-och-koriander/

Gör så här

  • Låt majskornen rinna av och torka på hushållspapper. Rosta dem i en torr varm stekpanna tills de har fin färg och börjar poppa.
  • Ta av från värmen och häll i smör-&rapsolja.
  • Finhacka tomaterna. Kärna ur och finhacka jalapenon.
  • Blanda samman allt i en bunke och tillsätt limesaft, öl och olja. Smaka av med salt och socker.
Klart!
Energi:

195 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 12 g

Ingredienser

Majskorn
4 dl
2 msk
Tomater, ca 3 st
2
Färsk grön jalapeño
1
Hackad färsk koriander
1 dl
Lime, pressad saft
½
Ljus öl
2 msk
Olivolja
2 msk
Salt
½ tsk
Strösocker
1 krm