Quesadillas med bönröra och ost

Quesadillas med bönröra och ost

35 min Huvudrätt
Mättande rätt som är populär hos både vuxna och barn. Fylld med svarta bönor och ost. Servera med sötpotatis och sallad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/quesadillas-med-bonrora-och-ost/

Gör så här

Sötpotatis:
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Tvätta och skär sötpotatisen i klyftor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra och ringla över smör-&rapsolja.
  • Grädda i mitten av ugnen 15-20 min tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
Svart bönröra:
  • Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs dem i smör-&rapsolja i en panna, ca 5 min. Tillsätt kryddorna och fräs ytterligare 1 min.
  • Skölj bönorna. Häll ner dem och värm röran, smaka av med limesaft, salt och peppar. Mixa eller mosa bönröran lätt.
  • Fördela röran på bröden. Smula vitosten. Lägg på vitost, riven ost, jalapeño och vik ihop. Stek quesadillan i smör-&rapsolja på medelvärme tills bröden fått färg och osten smält.
  • Skär dem i snibbar. Servera med sötpotatisen samt limeklyftor, sallad, gräddfil och salsa. Garnera ev med koriander.
Klart!
Energi:

940 kcal

Protein: 36 g
Kolhydrater: 93 g
Fett: 44 g

Ingredienser

Sötpotatis:
Sötpotatis
600 g
Salt och peppar
Svart bönröra:
Schalottenlökar
2
Vitlöksklyftor
2
Malen spiskummin
1 tsk
Torkad oregano
1 tsk
Svarta bönor, ca 400 g
1 burk
Limesaft
1 tsk
Salt och peppar
Tortillabröd
8
150 g
150 g
Skivad inlagd jalapeño
4 msk
Till servering:
Lime, i klyftor
1
Salladsmix
65 g
3 dl
Chunky tomatsalsa
1 burk