Vita prinsessbakelser med hallon och vanilj
45 min
•
&format=webp)
Prinsessbakelser är en liten och söt variant på den klassiska Prinsesstårtan. Här med vitt marsipantäcke men du väljer så klart den färg du vill.
Ingredienser
Svenskt Smör från Arla® rumsvarmt
|
200 g |
---|---|
Strösocker
|
3 dl |
Ägg
|
4 |
Vetemjöl
|
3 dl |
Bakpulver
|
1 tsk |
Arla Ko® Standardmjölk
|
1½ dl |
Citron
|
rivet skal och saft av ½ |
Hallonfyllning:
Arla Köket® Smetana
|
2 dl |
---|---|
Hallon
|
125 g |
Strösocker
|
½ msk |
Vaniljfyllning:
Dreamy Dessert Kesella® Dessertkvarg vanilj
|
250 g |
---|---|
Arla Ko® Vispgrädde
|
2 dl |
Strösocker
|
½ msk |
Marsipan
|
500 g |
---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
635 kcal
Näringsvärden per st | |
---|---|
Protein: | 9 g |
Fett: | 36 g |
Kolhydrater: | 69 g |

