Potatisterrine med cheddarost

Potatisterrine med cheddarost

60+ min Förrätt
Terrine med hög impafaktor som passar till det mesta på julbordet. Du kan också skära den i skivor och steka i smör som förrätt eller servera som tillbehör på nyårssupén.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/potatisterrine-med-cheddarost/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Vispa ihop grädde, ägg, kryddpeppar, salt och peppar i en bunke. Tillsätt riven ost och smula ner vitosten.
  • Skala och skiva potatisen tunt och lägg ner i ostblandningen.
  • Lägg ett bakplåtspapper i en 1 ½ liters brödform. Packa potatisblandningen i formen. Lägg på lagerblad.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 80 min, tills terrinen känns mjuk.
  • Låt svalna. Ställ kallt till nästa dag.
  • Skär upp i skivor vid servering.
Klart!

Skär potatisterrinen i skivor och stek skivorna i smör och servera varma.

Energi:

165 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 11 g

Ingredienser

Mjölig potatis
1 kg
2 dl
Ägg
3
Kryddpeppar
2 krm
Salt
1 tsk
Svartpeppar
2 krm
3½ dl
150 g
Lagerblad
5