Potatisplättar

Potatisplättar

45 min Huvudrätt
Klassiska potatisplättar serverade med rårörda lingon, krispigt bacon och cottage cheese. Det är ett utmärkt sätt att ta tillvara på kokt potatis som blivit över. Bara att grovriva potatisarna och blanda ner i en pannkakssmet. Gott, krispigt och lätt att laga!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/potatisplattar/

Gör så här

  • Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resterande mjölk, ägg och salt.
  • Låt smeten svälla ca 10 min.
  • Riv de kalla kokta potatisarna på den grova sidan på rivjärnet. Rör ner i smeten.
  • Smält 2 msk smör och vispa ner i smeten.
  • Grädda tunna potatisplättar i lite smör i plättlagg eller stekpanna, ca 1 min per sida.
  • Servera nygräddade potatisplättar med cottage cheese, rårörda lingon och ev nystekt bacon.
Klart!
Energi:

591 kcal

Protein: 24 g
Kolhydrater: 67 g
Fett: 24 g

Ingredienser

Vetemjöl
3 dl
6 dl
Ägg
3
Salt
½ tsk
Potatisar, kokta kalla
4
2+ 2 msk
Till servering:
250 g
Rårörda lingon
1 dl
Bacon
ev. 120 g
Inkluderad
Rårörda lingon
10 min
Rårörda lingon
(45)