Blinier med spenat

Blinier med spenat

Blinier, en klassisk rysk rätt, här med hackad spenat i smeten. Blinier serveras med en klick smetana som är syrad grädde, gräslök och valfri rom.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (9 st)

Mitt betyg:

Blinier med spenat

Blinier, en klassisk rysk rätt, här med hackad spenat i smeten. Blinier serveras med en klick smetana som är syrad grädde, gräslök och valfri rom.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner

Tillbehör:

Gör så här:

Tina spenaten. Dela ägget i gula och vita. Värm mjölken till max 37°. Blanda jäst och mjölk i en bunke. Vispa ner mjöl, äggula och salt. Låt jäsa övertäckt ca 1 tim. Krama vätskan ur spenaten. Rör ner den i smeten. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner. Grädda 8–12 plättar i smör i en stekpanna. Servera med smetana, gräslök och rom.

Tips:

Löjrom kan bytas ut mot sikrom eller algrom.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 280 kcal
  • Protein: 12 g
  • Kolhydrater: 21 g
  • Fett: 17 g
Skriv ut