Pizzadeg med durumvete

Pizzadeg med durumvete

Durumvete och honung gör pizzadegen smidig vid utbakningen och knaprig när den gräddas.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pizzadeg-med-durumvete/

Gör så här

  • Blanda jäst, vatten, honung, salt och olja i en degbunke, rör tills allt löst sig.
  • Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta till en jämn och smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 2 tim.
Klart!
Energi:

1990 kcal

Protein: 27 g
Kolhydrater: 358 g
Fett: 34 g

Ingredienser

Jäst à 50 g
0,3 pkt
Kallt vatten
3 dl
Flytande honung
1½ tsk
Salt
1 tsk
Olivolja
2 msk
Vetemjöl special
6 dl
Durumvetemjöl
2 dl