Passionsfruktparfait

Passionsfruktparfait

60+ min Efterrätt
Förföriskt god parfait med exotiska frukter och maränger.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/passionsfruktparfait/

Gör så här

  • Dela passionsfrukterna och skrapa ur fruktköttet. Passera genom en sil så att kärnorna kommer bort från purén.
  • Vispa ihop äggvita och florsocker i en bunke. Ställ den i en kastrull med sjudande vatten. Vispa tills massan blir tjock, 3 - 5 min.
  • Låt den kallna. Rör ner fruktpurén och konjak. Vispa grädden och rör ner den.
  • Lägg plastfilm i en form, ca 1 ½ liter. Häll i smeten. Låt parfaiten stå i frysen minst 4 tim.
  • Skär parfaiten i skivor och servera tillsammans med maränger och frukt.
  • Garnera med lite passionsfruktkött.
Klart!

Ingredienser

Passionsfrukter
8
Äggvita
1
Florsocker
1 dl
Konjak
2 msk
3 dl
Till servering:
Passionsfrukt
1
Maränger